Latest Update GK Questions on Solar System with Answers 2019

Solar System mcq with answers pdf
Overall
5

GK Questions on Solar System with Answers

If you are searching the latest update of Solar System general knowledge questions and answers then you come to right place -Geography Questions and Answers of GK with Answers from chapter Solar System. These Questions and Answers will help you to improve your ability to attend the Exams like SSC CGL, MTS, CPO, CHSL, RAILWAY etc here you get the the solar system mcq with answers pdf which are latest updated in 2019 .

1. Which planet is nearest to the earth?

Answer – MERCURY.

2. Which planet is known as the Morning Star or the Evening Star?

Answer – VENUS.

3. Which is the largest planet in our solar system?

Answer – JUPITER.

4. Which Planet Has the Most Moons?

Answer – the planet with the most number of moons is Jupiter with 66 moons.

5. Which planet is closest to the sun?

Answer – name of the closest planet to the sun is : Mercury.

6. Which Is the Hottest Planet in the solar system?

Answer – Venus.

7. Which Planets Have Rings around Them?

Answer – Saturn,Jupiter, Uranus, and Neptune (4 planets).

8. Which is the coldest and smallest of all planets?

Answer – PLUTO.

9. What is the Orbital period of Moon?

Answer – 27 days.

10. Which planet has the most volcanoes?

Answer – Venus.

11. Which planets do not have moons?

Answer – Mercury and Venus.

12. Which Planet spins backwards relative to the others?

Answer – Venus.

13. When was the first man made object sent into space?

Answer – 1957

14. Which planet has approximately the same landmass as Earth?

Answer – Mars.

15. Who was the first person to reach space?

Answer – Yuri Gagarin, in 1961.

16. Who was the first woman to reach space?

Answer – Valentina Tereshkova, in 1963.

17. The Moon orbits the Earth every –

Answer – 27.3 days.

18. When does a lunar eclipse occur?

Answer – when the Earth is between — the Sun and the Moon.

19. At how mush speed Moon moves across the Sun?

Answer – 2,250 km per hour.

20. How many natural satellites of Earth are there?

Answer – one, Moon.

Must See Hello Here Have Latest Update of 2019 

Important Inscriptions of ancient india

  Buy Online Courses

All Information are available on home page of Yourclasses 

If you want to buy Online video classes for ssc cgl

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: