8th September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 8 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 8th September 2020 in English 

 

  1. In which Union Territory, the government announced the third phase of the ambitious Back to Village (B2V) program from 2nd October to 12th October 2020?

(A) Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu

(B) Andaman and Nicobar Islands

(C) Delhi

(D) Jammu and Kashmir

(E)Ladakh

 

  1. The Sports Ministry of India has extended the contract of 9 foreign coaches and support personnel, including High-Performance Director of athletics with an eye on the 2024 Olympics, Commonwealth Games and Asian Games 2022. In which of the following city, the 2024 Summer Olympics will be held?

(A) London

(B) Paris

(C) New York

(D) Tokyo

(E) Beijing

 

  1. Name the person, who was in seer behind basic rights case has passed away recently?

(A)Jaggi Vasudev

(B) Sri Ravi Shankar

(C)Nithyananda

(D) MC Mehta

(E)KesavanandaBharati

 

  1. Typhoon Haishen hits in which country?

(A) Japan

(B) Kenya

(C) India

(D) China

(E) Spain

 

  1. Which organization will be leading the procurement and supply of coronavirus vaccines to ensure that all countries have safe, fast and equitable access to initial doses when they are available?

(A) UNESCO

(B) OECD

(C) WHO

(D) UNICEF

(E) NATO

  1. Vodafone Idea Limited (VIL) has launched a new brand identity amid efforts to rediscover itself in the highly competitive telecom sector of the country. Vodafone and Idea brands will now be called as-?

(A)Vil

(B) Iv

(C)VeIe

(D)VoId

(E) Vi

 

  1. India has successfully flight tested the indigenously-developed hypersonic technology demonstrator vehicle (HSTDV) for the first time from the Dr. Abdul Kalam Island off the coast of Odisha. The HSTDV has been developed by which organisation?

(A) DRDO

(B) BARC

(C) ISRO

(D) NASA

(E) CSIR

 

  1. Which institute has incubated startup ‘ChakrDeCoV’ that will help decontaminate N95 masks?

(A) JNU

(B) AMU.

(C) IGNOU

(D) IIT-Delhi

(E) IISC

 

  1. The _____________ International Day of Clean Air for blue skies is being commemorated around the world on 7th September 2020.

(A)third

(B)fourth

(C) first

(D)second

(E)fifth

 

  1. Who has won the Formula One Italian Grand Prix 2020?

(A) Lewis Hamilton

(B) Pierre Gasly

(C) Charles Leclerc

(D) Max Verstappen

(E) Daniel Ricciardo

 

ANSWERS: – 1(D) 2(B) 3(E) 4(A) 5(D) 6(E) 7(A) 8(D) 9(C) 10(B)

 

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.