4th September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 4 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 4th September 2020 in English 

 

 

 

  1. Name the former Maharashtra Ranji cricketer & currently the fitness trainer of the U23 team, who died recently?

(A) ShekharGawli

(B) SunielPatil

(C) VikramLimaye

(D) Anil Apte

(E) SudarshanBhide

 

  1. Recently the Ministry of Electronics and Information Technology has banned the multiplayer game PUBG along with how many other apps?

(A) 115

(B) 117

(C) 119

(D) 121

(E) 123

 

  1. Which EdTech platform has recently become the second EdTech startup to surpass $ 1 billion in valuations and enter the coveted club of unicorns?

(A) Byju’s

(B) Whitehat Jr.

(C) Unacademy

(D) Wifi Studies

(E) Adda 247

 

  1. Recently the union cabinet has gave its nod to which National Programme for capacity building of Civil Services?

(A) Mission IAS

(B) Mission India

(C) Mission Aadiyogi

(D) Mission Karmayogi

(E) Mission Kranti

 

  1. which state government has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Small Industries Development Bank of India (SIDBI) to develop the MSME ecosystem in the state?

(A) Uttarakhand

(B) Odisha

(C) Assam

(D) Madhya Pradesh

(E) Maharashtra

 

  1. The union cabinet has approved the signing of a Memorandum of Understanding between India and _ for improving quality and testing of Indian textiles.

(A) Japan

(B) USA

(C) France

(D) Russia

(E) Nepal

 

  1. Who was posthumously awarded the SarvottamJeevanRakshaPadak for laying down his life on duty while saving lives of 4 children on railway premises?

(A) Late Vimal Pal

(B) Late Jaghir Singh

(C) Late Sudhir Sharma

(D) Late Manoj Sinha

(E) Late Nikhil Gulati

 

  1. Who were honoured by President Ram NathKovind with UttamJeevanRakshaPadak recently?

(A) Shiv Charan Singh

(B) Mukesh Kumar Meena

(C) Suresh Yadav

(D) A & B Both

(E) A & C Both

 

  1. Who has recently stepped down as CEO of Taiwanese electronics manufacturer HTC?

(A) Cher Wang

(B) H.T.Cho

(C) Yves Maitre

(D) Peter Chou

(E) Kazuhiro Tsuga

 

  1. According to RBI, which payment Bank has ceased to be a banking company within the meaning of the Banking Regulation Act, 1949 with effect from July 28?

(A) Fino Payments Bank

(B) Jio Payments Bank

(C) Airtel Payments Bank

(D) Paytm Payments Bank

(E) Aditya Birla Idea Payments Bank

 

ANSWERS: – 1-A 2-B 3-C 4-D 5-E 6-A 7-B 8-D 9-C 10-E

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.