3rd September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 3 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 3rd September 2020 in English 

 

  1. Who has been elected as the Chairman of the Press Trust of India?

(A) Vijay Kumar chopra

(B) Vijay Joshi

(C) Aveek Sarkar

(D) Ajay Sinha

(E) Vipul Chawla

 

  1. Who has assumed charge as the Chairman and Managing Director of state-owned defence shipbuilder, Hindustan Shipyard Ltd?

(A) Kunjumon Mathew

(B) Hemant Khatri

(C) Shrish Kumar

(D) Rajalakshmi

(E) VenkataRambabu

 

  1. Name the customer service chatbot recently introduced by ICICI Prudential Life Insurance on Google Assistant?

(A) Mega Man

(B) KITT

(C) AIBoT

(D) AiGo

(E) LiGo

 

  1. Recently Australian government has appointed which ex-cricketer as a trade envoy for enhancing business ties with India?

(A) Matthew hayden

(B) Greg Chappell

(C) Allan Border

(D) Michael Clarke

(E) Micheal Hussey

 

  1. According to the latest Bloomberg Billionaire Index, who is the world’s richest woman?

(A) Mackenzie scott

(B) Alice Walton

(C) Julia Koch

(D) Beate Bezos

(E) Jacqueline Heister

 

  1. Recently BCCI has announced which credit card bill payment platform as an official partner for the upcoming edition of the Indian Premier League (IPL)?

(A) Venmo

(B) Square Cash

(C) Zelle

(D) CRED

(E) CCDM

 

  1. With an aim to promote the culture of cycling in India, CFI will host the first-ever Cycling Summit in which year?

(A) 2025

(B) 2024

(C) 2023

(D) 2022

(E) 2021

 

  1. Who has become the first Indian in 7 years to enter the second round of Grand Slam Singles event?

(A) PrajneshGunneswaran

(B) Yuki Bhambri

(C) SumitNagal

(D) SakethMyneni

(E) Rohan Bopanna

 

  1. What is the rank of India in the Global Innovation Index 2020?

(A) 56

(B) 48

(C) 72

(D) 65

(E) 58

 

  1. Which Indian renewable energy company has been ranked the world’s no. 1 in solar capacity?

(A) NTPC Limited

(B) Tata Power

(C) JSW Energy

(D) Adani Green

(E) Mahanagar Energy

 

ANSWERS: – 1(C) 2(B) 3(E) 4(A) 5(A) 6(D) 7(E) 8(C) 9(B) 10(D)

 

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.