Current Affairs Quiz 28 August 2020: Daily Quiz MCQ for SSC, Bank Exam

28 August 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

28 August Current Affairs and Daily News is the most important topics for any competitive exam. Here we are Providing daily Current Affairs 2020 (Hindi/English) with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams.

 

Daily Current Affairs 28th August 2020

 

  1. Which anniversary of the Women’s Equality Day is being observed in the United States on August 26, to commemorate American women getting the constitutional right to vote?

(A) 150th

(B) 100th

(C) 75th

(D) 50th

(E) 25th

 

  1. The India Component of the Nationally Determined Contributions (NDC)–Transport Initiative for Asia (TIA) will be launched by which of the following entity?

(A) NITI Aayog

(B) Ministry of Home Affairs

(C) National Development Council

(D) Reserve Bank of India

(E) Ministry of External Affairs

  1. Who has been launched The Directorate General National Cadet Corps (DGNCC) Mobile Training App to support in conducting countrywide online training of NCC cadets?

(A) NarendraModi

(B) Amit Shah

(C) Rajnath Singh

(D) BipinRawat

(E) Ram NathKovind

 

  1. The Indian space agency Indian Space Research Organisation (ISRO) has signed a Memorandum of Understanding(MoU) with which university to set up the first of its kind innovation cum incubation centre?

(A) Veer SurendraSai University of Technology

(B) BijuPatnaik University of Technology Rourkela Odisha

(C) State Council for Technical Education & Vocational Training

(D) National Institute of Technology Rourkela

(E) None of these

 

  1. Which private sector bank has introduced “Liberty Savings Account” for the Indian Youth, to address the ever-changing lifestyle needs of young and digitally interested Indians?

(A) Axis Bank

(B) ICICI Bank

(C) HDFC Bank

(D) Yes Bank

(E) IDBI Bank

 

  1. What is the theme of “World Water Week 2020” that is observed from 24th August to 28th August 2020?

(A) Water for society – including all

(B) Water, Ecosystems and Human Development

(C) Water and waste: Reduce and reuse

(D) Water and Climate change: Accelerating Action

(E) Water and Jobs

 

  1. The National e-Governance Division (NeGD) and CSC (Common Service Center) e-Governance Services India Limited has partnered along with whom to enable delivery of UMANG services to citizens?

(A) National Informatics Centre

(B) Ministry of Home Affairs

(C) Indian Computer Emergency Response Team

(D) Defence Research and Development Authority of India

(E) Ministry of Electronics & IT

 

  1. To synergize the activities in the interest of agriculture and allied sectors, who has signed a MoUs with AFC India Limited, and the National Cooperative Union of India (NCUI)?

(A) Food Safety and Standards Authority of India

(B) Ministry of Food Processing Industries

(C) Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority

(D) Food Corporation of India

(E) National Horticulture Board

 

  1. VinayTonse has recently been appointed as the Managing Director and Chief Executive Officer of which company?

(A) State Bank of India

(B) SBI Mutual Fund

(C) SBI Life Insurance

(D) SBI Card

(E) SBI DFHI

 

  1. The Ministry of State for Culture and Tourism has announced seven new circles of Archaeological Survey of India, which of the following state does not belong to those?

(A) Madhya Pradesh

(B) Tamil Nadu

(C) Uttar Pradesh

(D) Karnataka

(E) Andhra Pradesh

ANSWERS: – 1(B) 2(A) 3(C) 4(A) 5(A) 6(D) 7(E) 8(C) 9(B) 10(E)

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.