27th September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 27 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 27th September 2020 in English

 

  1. Who is the incumbent CEO of the company that has acquired Cradlepoint for $1.1 Billion?

(A) BörjeEkholm

(B) Jacob Wallenberg

(C) Hans Vestberg

(D) Jan Frykhammar

(E) Lars Magnus Ericsson

 

  1. Recently, a $250 Million financial assistance has been provided by India to Maldives to help it mitigate the economic impact of the COVID-19 pandemic, Who is the incumbent President of Maldives?

(A) Abdulla Yameen

(B) Mohamed Nasheed

(C) Maumoon Abdul Gayoom

(D) Fazna Ahmed

(E) Ibrahim Mohamed Solih

 

  1. Who is the majority stakeholder in the More Retail Limited, which is a retail store brand that was earlier known as Aditya Birla Retail Limited?

(A) Religare

(B) Essar Group

(C) Samara Capital

(D) Reliance Capital

(E) Edelweiss Group

 

  1. Who won her first Italian Open title by defeating Carolina Pliskova?

(A) KarolínaPlíšková

(B) SimonaHalep

(C) Caroline Wozniacki

(D) GarbiñeMuguruza

(E) Ashleigh Barty

 

  1. IDFC Mutual Fund has recently started a new campaign called SIFI or `SIP in Fixed Income’, Where is the headquarters of IDFC Mutual Fund located?

(A) Mumbai

(B) New Delhi

(C) Hyderabad

(D) Chennai

(E) Lucknow

 

  1. In which state the DRDO has recently been successfully flight tested its High-speed Expendable Aerial Target (HEAT) vehicle “ABHYAS” from the Interim Test Range?

(A) Odisha

(B) Kerala

(C) Bengaluru

(D) Assam

(E) Andhra Pradesh

 

  1. According to Bloomberg Billionaires Index 2020, who has overtaken Jack Ma to become the China’s richest person?

(A) Ma Huateng

(B) Wang Jianlin

(C) ZhongShanshan

(D) XuJiayin

(E) None of these

 

  1. Recently President Ram NathKovind conferred the NSS Awards for the year 2018-19 through virtual mode. What does NSS stands for?

(A) Nationally Secured Scheme

(B) National Security Scheme

(C) Nationally Service Scheme

(D) National Securities Scheme

(E) National Service Scheme

 

  1. RajatSud has been appointed as new Managing Director of Energy Efficiency Services Ltd (EESL), where is the Headquarters of Energy Efficiency Services Ltd located?

(A) New Delhi

(B) Mumbai

(C) Hyderabad

(D) Lucknow

(E) Chandigarh

 

  1. Dean Jones, who died recently, was the former batsman of which national cricket team?

(A) New Zealand

(B) West Indies

(C) England

(D) Australia

(E) South Africa

 

ANSWERS: – 1(A) 2(E) 3(C) 4(B) 5(D) 6(A) 7(C) 8(E) 9(A) 10(D)

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.