25th September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 25 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 25th September 2020 in English

 

  1. Passage Exercise or PASSEX exercises, is recently conducted between India and which of the following country?

(A) Japan

(B) Germany

(C) France

(D) Australia

(E) Russia

 

  1. With reference to the Indian Railways, consider the following statements:
  2. Railways has planned for 100 per cent electrification of its broad gauge routes by 2023.
  3. Around 63 per cent broad gauge lines have already been electrified out of a total 63,631 route kilometers as on 1st of April this year.

Which of the statements given above is/are correct?       

(A) 1 only

(B) 2 only

(C) Both 1 and 2

(D) Neither 1 nor 2

(E) Data Inadequate

  1. What is the name of Veteran atomic scientist and former chairman of Atomic Energy Commission recently passed away due to COVID-19 ?

(A) AvinashChander

(B) Dr. Ajay Kumar Singh

(C) DrSekharBasu

(D) Dr. ShripadNaik,

(E) Dr. V .K  Aatre

 

  1. Consider the following statements with respect to International Day of Sign languages:
  2. The first International Day of Sign Languages was celebrated on 1985
  3. The theme for 2019 International Day of Sign languages is “Sign Language Rights for All”.

Which of the above statements is/are correct?

(A) 1 only

(B) 2 only

(C) Both 1 and 2

(D) Neither 1 nor 2

(E) Data Inadequate

 

  1. The Uttarakhand Tourism Development Board (UTDB) signed a memorandum of understanding (MoU) to promote adventure sports activities at Tehri Lake in the state with which of the following organistion?

(A) Uttarakhand Police

(B) BSF

(C) CISF

(D) ITBP

(E) CRPF

 

  1. Who has been appointed as one of the seven members of the Asian Football Confederation’s task force?

(A) Tarun Roy

(B) J. Datta

(C) (B) N. Banerji

(D) GirijaShankerMungali

(E) Jasjit Singh

 

  1. Parliament passes historic Labour Codes to reform labour laws. Under the new labour code, all the workers who come from one state to another state with a salary less than ………………will come under the definition of migrant labour and will get the benefit of welfare schemes of the government.?

(A) 15000

(B) 20000

(C) 18000

(D) 10000

(E) 21000

 

  1. The legendary former batsman Dean Jones passed away on September 24, 2020, due to cardiac arrest. He is from which country?

(A) England

(B) Australia

(C) New-Zeland

(D) South africa

(E) Sri- lanka

 

  1. Who is appointed as the new administrator of the Punjab and Maharashtra Co-operative (PMC) Bank by RBI?

(A) AK Dixit

(B) JB Bhoria

(C) Prashant Kumar

(D) K.V mehta

(E) None of these

 

  1. A 17-year-old girl, KhushiChindaliya has been appointed as Regional Ambassador for India by which of the following International organistion?

(A) UNDP

(B) UNEP

(C) UNESCO

(D) WTO

(E) IMF

 

ANSWERS: – 1(D) 2(D) 3(C) 4(B) 5(D) 6(D) 7(C) 8(B) 9(A) 10(B)

 

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.