24 August 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

24 August Current Affairs and Daily News is the most important topics for any competitive exam. Here we are Providing daily Current Affairs 2020 (Hindi/English) with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams.

 

Daily Current Affairs 24th August 2020

 

  1. What is the name of the Former Australian skipper who has announced his retirement from all forms of professional cricket, ending a 20-year illustrious career?

(A) Brad Hodge

(B) James Hopes

(C) George Bailey

(D) Cameron White

(E) Nathan Hauritz

 

  1. Who has been appointed as new Election Commissioner following resignation of Ashok Lavasa?

(A) Rajiv Kumar

(B) ArvindPanagariya

(C) BibekDebroy

(D) Rajive Kumar

(E) Ajay Bhushan Pandey

 

  1. Which city police is conducting a unique campaign ‘EkSankalp – BujargokeNaam’ in Madhya Pradesh amid corona infection?

(A) Jabalpur

(B) Chhatarpur

(C) Bhopal

(D) Indore

(E) Satna

 

  1. Recently the Competition Commission of India (CCI) has approved the proposed acquisition of C&S Electric Ltd by whom?

(A) Robert Bosch

(B) Beko

(C) Siemens Ltd.

(D) ABB

(E) Profilo

 

  1. Name the first foreign bank which has launched a green deposit program in India for its corporate clients, thus offering them an avenue to support eco-friendly projects?

(A) Scotiabank

(B) HSBC Bank

(C) Royal Bank of Canada

(D) Bank of America

(E) Bank of England

 

  1. Name the CEO of Amazon’s global consumer business who is going to retire next year?

(A) Jeff Wilke

(B) Jeffrey Bezos

(C) Patricia Stonesifer

(D) Thomas Ryder

(E) Jonathan Jake

 

  1. Who won World Snooker Championship 2020?

(A) Judd Trump

(B) Mark Selby

(C) John Higgins

(D) Neil Robertson

(E) Ronnie O’Sullivan

 

  1. Which of the following is not a member country of the group of the “Quadrilateral Security Dialogue” or Quad, which is loose group for national security consultation?

(A) United States

(B) Japan

(C) Australia

(D) India

(E) Russia

 

  1. Which company becomes the first Indian firm to test a COVID-19 vaccine candidate in both intradermal and intramuscular methods?

(A) Biocon

(B) Indian Immunologicals Limited

(C) Bharat Biotech

(D) Wockhardt

(E) Biological Limited

 

  1. Music legend PanditJasraj, who recently passed away, was conferred with Padma Vibhushan in which year?

(A)1987

(B)1990

(C)2000

(D)2008

(E)2010

ANSWERS: – 1(D) 2(A) 3(B) 4(C) 5(B) 6(A) 7(E) 8(E) 9(C) 10(C)

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.