22nd September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 22 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 22nd September 2020 in English

 

  1. In the 72nd Primetime Emmy Awards, which honored the best in U.S. prime time television programming from June 1, 2019, until May 31, 2020, which TV series bagged the most number of awards?

(A) Workin’ Moms

(B) Modern Family

(C) Men with Brooms

(D) Schitt’s Creek

(E) The Big House

 

  1. Name the Indian boy, who has been named by the United Nations in the list of 2020 Class of Young Leaders for SDGs?

(A) Uday Jindal

(B) UditSinghal

(C) Amar Kumar

(D) Natarajan Chopra

(E) Padmveer Chaudhary

 

  1. Who will inaugurate the VaishwikBharatiyaVaigyanik (VAIBHAV) Summit on 2nd October’2020?

(A) M. Venkaiah Naidu

(B) Amit Shah

(C) Yogi Adityanath

(D) Ram NathKovind

(E) Narendra Modi

 

  1. Which Ministry has signed an agreement with the AYUSH Ministry to work together to control the menace of malnutrition through integration of AYUSH systems?

(A) Ministry of Women and Child Development

(B) Ministry of Education

(C) Ministry of Home Affairs

(D) Ministry of Panchayati Raj

(E) Ministry of Health and Family Welfare

 

  1. Recently in which state Prime Minister Narendra Modi has inaugurated nine highway projects and ‘GharTak Fiber’ scheme through video conferencing?

(A) Jharkhand

(B) Uttar Pradesh

(C) West Bengal

(D) Bihar

(E) Delhi

 

  1. Which PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers has recently been granted Bureau of Indian Standards-BIS certification for all its products?

(A) Rashtriya Chemicals & Fertilizers

(B) Hindustan Organic Chemicals Limited

(C) Fertilisers and Chemicals Travancore

(D) Projects and Development India Limited

(E) Madras Fertilizers

 

  1. Name the campaign carried out by Indian Railways for intensive cleaning and sanitization of stations, trains, tracks, colonies and other railway establishments from 16 to 30 September 2020?

(A) SwachhtaPakhwara

(B) NirmalPakhwara

(C) SafaiPakhwara

(D) SwachhPakhwara

(E) HaritPakhwara

 

  1. What is the name of the US-based market leader in Wireless Edge WAN 4G and 5G Enterprise solutions which has been acquired by Swedish telecommunication giant Ericsson for $1.1 billion?

(A) Cisco Systems

(B) Cisco Meraki

(C) Aruba Networks

(D) Extreme Networks

(E) Cradlepoint

 

  1. Recently how much financial assistance has been provided by India to Maldives to help it mitigate the economic impact of the COVID-19 pandemic?

(A) $200 Million

(B) $350 Million

(C) $250 Million

(D) $300 Million

(E) $275 Million

 

  1. What is the name of the Supermarket chain in which Amazon and Samara has infused ₹275 crores?

(A) D Mart

(B) More Retail Ltd.

(C) Avenue Supermarts

(D) Star Bazaar

(E) HyperCity

 

ANSWERS: – 1(D) 2(B) 3(E) 4(A) 5(D) 6(B) 7(A) 8(E) 9(C) 10(B)

 

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.