21st September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 21 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 21st September 2020 in English

 

  1. Which bank has recently launched a lead management system(LMS) named as i-Lead 2.0 to boost customer services?

(A) Syndicate Bank

(B) HDFC Bank
(C) Canara Bank

(D) ICICI Bank
(E) Axis Bank

 

  1. Babu Sivan, who passed away recently, was the veteran director of which regional cinema?

(A) Bengali

(B) Odia
(C) Malayali

(D) Telugu
(E) Tamil

 

  1. Who has won the 2020 Dayton Literary Peace Prize’s lifetime achievement award?

(A) Margaret Atwood

(B) Graeme Gibson
(C) Alice Munro

(D) Elisabeth Moss
(E) Salman Rushdie

 

  1. Which state government has launched a MMUY scheme that will provide interest-free loans to women’s groups in the state?

(A) Rajasthan

(B) Maharashtra
(C) Delhi

(D) Uttar Pradesh
(E) Gujarat

 

  1. Who has recently been given the additional charge of Food Processing Industries Ministry, following resignation of Harsimrat Kaur Badal?

(A) Ram Vilas Paswan

(B) Narendra Singh
(C) SubrahmanyamJaishankar

(D) Narottam Mishra
(E) Thawar Chand Gehlot

 

  1. Which country holds the 1st position for nearly three decades in the Blue Flag Certification?

(A) Italy

(B) France
(C) Germany

(D) Portugal
(E) Spain

 

  1. Which country has awarded US President Donald Trump with the country’s highest honour, the Order of Freedom?

(A) Albania

(B) Macedonia
(C) Yugoslavia

(D) Kosovo
(E) Serbia

 

  1. Who was considered as the pioneer of Engineering in India, whose birth anniversary is observed as Engineer’s Day in India?

(A) Krishna Raja Wadiyar

(B) C V Raman
(C) M Visvesvaraya

(D) E Sreedharan
(E) SarvepalliRadhakrishnan

 

  1. Which state government has recently announced a subsidy scheme to encourage the use of electric vehicles?

(A) Bihar

(B) Gujarat
(C) Uttar Pradesh

(D) Chhattisgarh
(E) Kerala

 

  1. Where is the Kosi Rail Mega Bridge located which was recently inaugurated by Prime Minister Narendra Modi through video-conference?

(A) Bihar

(B) Jharkhand
(C) Uttar Pradesh

(D) West Bengal
(E) Madhya Pradesh

ANSWERS: – 1(C) 2(E) 3(A) 4(E) 5(B) 6(E) 7(D) 8(C) 9(B) 10(A)

 

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.