20th September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 20 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 20th September 2020 in English

 

  1. The 2020 Tuscan Grand Prix is a Formula One motor race won by Lewis Hamilton who is belongs to which team?

(A) Red Bull Racing

(B) McLaren

(C) Mercedes

(D) Renault

(E) Alfa Romeo Racing

 

  1. Which Indian feature film has bagged the prestigious award for Best Screenplay at the 2020 Venice Film Festival?

(A) The Disciple

(B) In Between Dying

(C) Laila in Haifa

(D) Night of the Kings

(E) Careless Crime

 

  1. Recently who laid the foundation stones for various sports facilities in Leh so that sports persons who are undergoing training at various centres, acn prepare for the 2021 Olympics to be held in Tokyo?

(A) SrinivasaGowda

(B) PemaKhandu

(C) Anurag Thakur

(D) Rajnath Singh

(E) KirenRijiju

 

  1. PrabeeshChakkalakkal, who died recently, was the actor of which regional cinema?

(A) Kannad

(B) Tamil

(C) Telugu

(D) Malayalam

(E) Bhojpuri

 

  1. Who won the Venice Film Festival’s prestigious Golden Lion award for his film “Nomadland”?

(A) Chloe Zhao

(B) Brady Jandreau

(C) Ryan Firpo

(D) Lauren Ridloff

(E) Tim Jandreau

 

  1. Sameer Kumar has been appointed as new Executive Director of Asian Development Bank (ADB) Manila, where is the headquarters of Asian Development Bank located?

(A) Thailand

(B) Philippines

(C) Malaysia

(D) Vietnam

(E) Singapore

 

  1. Which city has ranked first in the IMD’s Global Smart City Index 2020?

(A) Singapore

(B) Finland’s Helsinki

(C) Switzerland’s Zurich

(D) New Zealand’s Auckland

(E) Norway’s Oslo

 

  1. Recently BHEL has signed anMoU with SwissRapide AG to bring which trains to India?

(A) Bullet train

(B) Maglev train

(C) Monorail

(D) Loop train

(E) None of these

 

  1. Which country has topped the World Bank’s Human Capital Index 2020?

(A) Singapore

(B) Hong Kong

(C) Malaysia

(D) Thailand

(E) Taiwan

 

  1. Recently Parliament has passed a bill to reduce for one year the salaries of MPs by how much per cent “to meet the exigencies arising out of COVID-19 pandemic”?

(A) 10%

(B) 20%

(C) 30%

(D) 40%

(E) 50%

 

ANSWERS: – 1(C) 2(A) 3(E) 4(D) 5(A) 6(B) 7(A) 8(B) 9(A) 10(C)

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.