17 August 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

16 August Current Affairs and Daily News is the most important topics for any competitive exam. Here we are Providing daily Current Affairs 2020 (Hindi/English) with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams.

 

  1. What is the length of the submarine Optical Fibre Cable (OFC) connecting Chennai and Port Blair, recently inaugurated by PM Narendra Modi?

(A) 2300-kilometre

(B) 2400-kilometre
(C) 2450-kilometre

(D) 2500-kilometre

(E) 2350-kilometre

 

  1. Who is on Numero Uno position in the list of the world’s highest-paid male actors for a second straight year, according to an annual tally released by Forbes magazine?

(A) Mark Wahlberg

(B) Vin Diesel
(C) Adam Sandler

(D) Akshay Kumar

(E) Dwayne Johnson

 

  1. Name the old railway station in Karnataka, which has recently been converted into a museum inspired by a television serial “Malgudi Days”?

(A) Mysuru Junction

(B) Arasalu Railway Station
(C) Dodbele Railway Station

(D) SagaraJambagaru Railway Station

(E) Bijoor Railway Station

 

  1. What is the name of the new feature introduced by Google to create virtual visiting cards for Indian users?

(A) Visiting Cards

(B) Greet Cards
(C) Meet Cards

(D) Public Cards

(E) People Cards

 

  1. Former NABARD chairman Dr Harsh Kumar Bhanwala has been appointed as the Executive Chairman of __.

(A) Arnold Holdings

(B) Capital India Finance
(C) NiyoginFintech

(D) Crest Ventures

(E) Solara Active Pharma

 

  1. Recently India has announced a ban on the import of _ defense equipment.

(A) 110

(B) 107
(C) 101

(D) 105

(E) 100

 

  1. Who became the new CFO of Stripe, which is an American financial services and software company headquartered in california, USA?

(A) Raj Suryadevara

(B) Anjali Sud
(C) Alicia Boler Davis

(D) DhivyaSuryadevara

(E) Dan Ammann

 

  1. SimarDugal, who passed away recently, was the famous _.

(A) Fashion designer

(B) Dancers
(C) Singer

(D) Writer

(E) Director

 

  1. What is the name of the platform launched by PM NarendraModi to honour the honest taxpayers of the country?

(A) Transparency Tax – Honoring The Honest

(B) Transparent Taxation – Honoring The Honest
(C) Transparent Tax – Honoring The Honest

(D) Transparency Taxation – Honoring The Honest

(E) None of these

 

  1. What is the name of the Indian Council of Agricultural Research’s (ICAR) data recovery centre launched by Minister of Agriculture Narendra Singh Tomar in Hyderabad recently?

(A) Krishi Ghan

(B) KrishiMegh
(C) KrishiPayod

(D) KrishiBadal

(E) None of these

 

ANSWERS: – 1(A) 2(E) 3(B) 4(E) 5(B) 6(C) 7(D) 8(A) 9(B) 10(B)

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.