14 August 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Current Affairs 14 August 2020 

  1. Who has been selected by the Public Enterprises Selection Board (PESB) as the next chairman of Steel Authority of India Limited (SAIL)?

(A) Anil Kumar Chaudhary

(B) Vijoy Kumar Singh

(C) PuneetKansal

(D) Krishan Kumar Gupta

(E) Soma Mondal

 

  1. Which campaign has been started by Life Insurance Corporation of India (LIC) to revive lapsed policies?

(A) Special Rebirth Campaign

(B) Special Revival Campaign

(C) Exclusive Revival Campaign

(D) Exclusive Rebirth Campaign

(E) None of these

  1. Who has chaired the meeting of National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19?

(A) Vinod K Paul

(B) Rajiv Kumar

(C) Amit Shah

(D) Rajnath Singh

(E) Inderjit Singh

 

  1. Which Indian company has launched the “W-GDP Women Connect Challenge” across India in association with two others to bridge the gender divide as well as the digital divide in India?

(A) Reliance Capital

(B) Reliance Foundation

(C) Reliance Communications

(D) Reliance Infrastructure

(E) Reliance Entertainment

 

  1. Which edition of Student Entrepreneurship Programme has been rolled out by the NitiAayog’sAtal Innovation Mission (AIM) in collaboration with Dell Technologies?

(A) First edition

(B) Second edition

(C) Third edition

(D) Fourth edition

(E) Fifth edition

 

  1. To ensure behaviour change and promote the capacity building of the key stakeholders, who has recently launched “Swachh Bharat Mission Academy”?

(A) VaibhavGehlot

(B) Arjun Ram Meghwal

(C) Gajendra Singh Shekhawat

(D) KailashChoudhary

(E) SatishPoonia

 

  1. GK Menon, who recently passed away, was a famous-

(A) Sports Journalist

(B) Investigative journalism

(C) Broadcast journalism

(D) Opinion journalism

(E) Trade journalism

 

  1. The Reserve Bank of India (RBI) has announced to introduce a mechanism of ___ feature for all cheques of value Rs 50,000 and above.

(A) Certain Pay

(B) Fix Pay

(C) Direct Pay

(D) Positive Pay

(E) Future Pay

 

  1. Who has been appointed as a new Chairman of Indian Council for Research on International Economic Relations (ICRIER)?

(A) PramodBhasin

(B) Raman Roy

(C) MohitThukral

(D) Rajat Gupta

(E) Shiv Nadar

 

  1. According to “The Highest-Paid Actors of 2020” list by Forbes magazine, which bollywood actor is on sixth position with $48.5 million in all over the world?

(A) Akshay Kumar

(B) Amir Khan

(C) Saif Ali Khan

(D) Amitabh Bachchan

(E) Ajay Devgan

 

ANSWERS: – 1(E) 2(B) 3(A) 4(B) 5(B) 6(C) 7(A) 8(D) 9(A) 10(A)

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.