1 September 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Here we are Providing  Top 10 Current Affairs of 1 September 2020 and Daily News are the most important topics for any competitive exams with Questions & Answers for SSC, Bank & Railway Exams. So Solve daily quizzes that will help you memorize the topics.

 

Daily Current Affairs 1st September 20202020

 

  1. The former President of India, Pranab Mukherjee passed away recently, in which year he was awarded by Bharat Ratna?

(A) 2020

(B) 2019

(C) 2018

(D) 2017

(E) 2016

 

  1. India and which country have become the joint winners of FIDE online Chess Olympiad declared by FIDE?

(A) Russia

(B) China

(C) Japan

(D) Turkey

(E) Ukraine

 

  1. To start Seaplane services in the Gujrat, the state government has signed a tripartite agreement with the Union Ministry of Civil Aviation (MoCA) and whom?

(A) Bureau of Civil Aviation

(B) Directorate General of Civil Aviation

(C) Airports Authority of India

(D) International Civil Aviation Organization

(E) International Air Transport Association

 

  1. What is the name of the app of CISF that has made for pensioners to bring them on digital platform as a one stop solution?

(A) Pensioners Corner

(B) Pension Corner

(C) Digital Pensioners

(D) Digi Pension

(E) None of these

 

  1. Which state will establish the first international women’s trade centre (IWTC) of India?

(A) Karnataka

(B) Andhra Pradesh

(C) Goa

(D) Chennai

(E) Kerala

 

  1. Which organization observes International Day of the Victims of Enforced Disappearances globally on 30th of August every year?

(A) UNESCO

(B) UNICEF

(C) Organization of American States

(D) United Nations

(E) World Trade Organization

 

  1. Coach PurushothamRai, who died recently, was related with which of the following?

(A) Cricket

(B) Football

(C) Hockey

(D) Athletics

(E) Archery

 

  1. Who has become the new Prime Minister of the Republic of Lebanon?

(A) FouadSiniora

(B) TahaMikati

(C) Mustapha Adib

(D) Michel Suleiman

(E) Saad Hariri

 

  1. Which month will have observed as Nutrition month, as per Prime Minister Narendra Modi?

(A) October

(B) December

(C) September

(D) November

(E) All of the above

 

  1. Name the 1st Indian origin women who has been honoured with memorial Blue Plaque?

(A) Noor Inayat Khan

(B) ZairaWasim

(C) Usaybah Bint

(D) Arwa al-Sulayhi

(E) Sayyida Fatima

 

ANSWERS: – 1(B) 2(A) 3(C) 4(A) 5(E) 6(D) 7(D) 8(C) 9(C) 10(A)

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.