10 August 2020 Daily Current Affairs & Daily GK Update in English

Current Affairs 10 August 2020 

 

  1. Name the Odisha cadre IPS officer, who has been appointed as Inspector General (IG), in Central Reserve Police Force (CRPF)?

(A) AbhayChakraborty

(B) P S Ranipse

(C) Pradeep Kapur

(D) B K Sharma

(E) M Nageswar Rao

 

  1. Which country will host the ICC Men’s T20 World Cup 2021 after the confirmation of the International Cricket Council which was postponed due to Covid-19?

(A) Australia

(B) India

(C) Dubai

(D) Sri Lanka

(E) South Africa

 

  1. Which state government has become the first state to provide online education to students in the state after tying up with the American multinational technology company Google?

(A) Gujarat

(B) Uttar Pradesh

(C) Madhya Pradesh

(D) Karnataka

(E) Maharashtra

 

  1. The book titled as “Amazing Ayodhya” has been authored by whom, that offers “authentic information” about the Ayodhya city?

(A) NeenaRai

(B) VarshaAdalja

(C) Smita Agarwal

(D) Meena Alexander

(E) Samina Ali

 

  1. Name the multilateral military-strategic command-post exercise which is to be held in Astrakhan, Russia and India will take part in this?

(A) Russian Zapad 2020

(B) Russian Kavkaz 2020

(C) Russian Vostok 2020

(D) Russian Tsentr 2020

(E) None of these

 

  1. Which state government has launched the “Electric Vehicle Policy”, under which will waive registration fee, road tax, and provide an incentive of up to 1.5 lakh for new cars?

(A) Punjab

(B) Delhi

(C) Uttar Pradesh

(D) Chhattisgarh

(E) Bihar

 

  1. PNB Housing Finance has announced Hardayal Prasad as its new managing director and chief executive officer, previously he was serving as a head of which company?

(A) State Bank of India

(B) HDFC Bank

(C) ICICI Bank

(D) IndusInd Bank

(E) SBI Card

 

  1. Recently, who has addressed the Conclave on Transformational Reforms in Higher Education under National Education Policy (NEP) organized by the Ministry of Education?

(A) Amit Shah

(B) NarendraModi

(C) Ramesh Pokhriyal

(D) Prakash Javadekar

(E) Ram NathKovind

  1. The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) amended the Insolvency and Bankruptcy Board of India (Liquidation Process) Regulations, 2016 recently. Who is the chairperson of IBBI?

(A) Tapan Roy

(B) Usha Thorat

(C) M S Sahoo

(D) A S Mehta

(E) Amitabh Kant

  1. Which language was dropped from a list of examples of foreign languages in the National Education Policy?

(A) Spanish

(B) English

(C) Korean

(D) Mandarin

(E) Japanese

 

ANSWERS: – 1(B) 2(B) 3(E) 4(A) 5(B) 6(B) 7(E) 8(B) 9(C) 10(D)

 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.